Monday, May 18, 2009

Incredible INDIA..


Det er med vedmot at vi setter oss ned for aa skrive siste blogginnlegg. (red.anm: Froeknene Tveit og Helander har naa vaert paa reisefot i naermere 5 maaneder, hvor de gjevnlig har bloggfoert sine opplevelser). At tiden gaar fort, er like sant som at vi har spilt i Bollywood. For det har vi nemlig!! Vi hadde saa vidt rukket aa sjekke inn paa hostellet i Mumbai, foer vi ble huket tak i av en speider. Skal si vi fikk viktige roller i denne sko-reklamen som det viste seg vi skulle delta i. De krevde baade sjokkerte, triste og jublende reaksjoner fra "background", som vi ble kalt. Det var ikke akkurat for pengene vi ble med paa dette. 75 kroner for 12 timers svette er selv ikke verdi for en fattig backpacker. Likevel, godt aa ha en fot innenfor verdens stoerste filmindustri;)

Det var ikke tvil om at vi var tilbake i India da vi satte oss i taxien fra flyplassen. Tutende biler, aggresive billister og dristige veikryssere er med paa skape den kaotiske trafikken du bare finner i dette landet. "In Mumbai everyting is possible!" sa taxisjaafoeren vaar saa fint, og tok en livsfarlig forbikjoering i motsatt kjoerefelt. Vi pustet lettet ut da vi var fremme i Colaba, vaar base i byen. Sammen med vaare nye engelsktalende venner fikk vi gjort det meste av hva storbyen har aa by paa. Byen er saa stor at da vi skulle paa slumbesoek tok det en halv time med tog. Utrolige 55% av mumbais innbyggere bor i slummen, saa vi syntes det var paa sin plass aa gi det et besoek. Saaklart soeppel og drit(og da mener vi baesj) overalt, men folkene er smilende og utadvendte - paa ekte indisk vis! Sjamerende unger inviterte oss og vaare kompiser med paa
cricketkamp, indias nasjonalsport. Mumbai indians knuste western gorillas ned i sandalene.

Neste stopp ble Indias velomtalte turistattraksjon Goa. Paa grunn av Camillas forslaatte fot stagnerte vi i rolige landsbygder lengre enn forventet. Dette kortet ned paa vaar planlagte tur soerover, som da ikke ble noe av. Vi hadde vel godt av aa faa roet tempoet litt..

Om 4 timer setter vi oss paa flyet til London, saa begynner aa renne ut for tid her. Naa baerer det rett tilbake paa rommet for aa proeve aa lukke storsekken.
Kort fortalt: India er supert, les Shantaram, vi SKAL tilbake. Hei og haa, sleng dere paa!!

see ya live;)

viktig: bilder kommer, maa sees!!

2 comments:

Unknown said...

Velkommen hjem igjen jenter, vi gleder oss alle sammen. Vi får ta en reise i lag snart - får se ka dokker anbefaler mest.
Klem fra mamma i nord

Erik said...

Velkommen hjem ja! Egentlig utrolig hvor fort dette semesteret (for de av oss som deler året inn i semestre) har gått... men antar at deres har vært "litt" mer innholdsrikt enn våres. ;)

Nå har du TO turer du skal vise kollokvien bilder fra!